2) Volgens FC Utrecht Hoofd Opleidingen Henny Lee is “Voetbalschool Regio Utrecht” een echte aanrader

“Voetbalschool Regio Utrecht” is een echte aanrader

Afgelopen zondag was ik als Hoofd Opleidingen samen met een jeugd- en keepertrainer uit de jeugdopleiding van FC Utrecht aanwezig bij een trainingssessie van de “Voetbal- en Keepersschool Regio Utrecht”. Dit initiatief is destijds met FC Utrecht tot stand is gekomen, waarbij deze samenwerking exclusief is. Dit omdat de FC Utrecht Academie alléén met deze voetbal- en keeperschool doelbewust samenwerkt en daarbij de accommodatie op het FC Utrecht trainingscomplex faciliteert en haar jeugdtrainers inzet.

 

Wij hebben deze sessie zondag mede helpen begeleiden en hebben met eigen ogen kunnen aanschouwen hoeveel plezier en enthousiasme bij de deelnemers aanwezig was. Ook konden we constateren hoe professioneel alles was opgezet. Dit is met name te danken aan het goede werk van oud-spelers van FC Utrecht Koos van Tamelen (coördinator veldspelers) en Mario Kok (coördinator keepers). Ze maken daarbij gebruik van veel gekwalificeerde trainers, waaronder dus ook jeugdtrainers uit de jeugdopleiding van FC Utrecht.

 

De trainingen worden in Utrecht 2 keer per jaar (voorjaar en najaar) op de zondagochtend in een serie van 10 trainingen aan jonge leergierige voetballers en keepers gegeven, waarbij zowel jongens als meisjes van harte welkom zijn. De inhoud van de voetbaltraining bestaat uit het aanleren van loopcoördinatie, basistechnieken en tactisch inzicht. De inhoud van de keeperstraining bestaat ook uit het aanleren van technieken, gecombineerd met reactievermogen, lenigheid, loop- en sprongkracht. Bij dit alles staat plezier voorop.

 

Plaats van handeling is het sportcomplex “Zoudenbalch”, het officiële trainingscomplex van FC Utrecht (achter het stadion bij de Hattrick). De voetbaltrainingen duren 75 minuten per sessie. Er zijn trainingen voor kinderen van 6 t/m 8 jaar, 9 t/m 11 jaar en 12 t/m 16 jaar.

 

Mijn complimenten gaan uit naar de bovengenoemde trainers en coördinatoren… én soms valt de kwaliteit van deelnemers zodanig op, dat ze door kunnen stromen naar de ‘FC Utrecht Academie’, de jeugdopleiding van FC Utrecht. Enkele huidige jeugdspelers van de

FC Utrecht Academie zijn ooit bij deze “Voetbal- en Keepersschool” begonnen.

 

Voor inschrijving en informatie over de “Voetbal- en Keepersschool Regio Utrecht” kunt u terecht op de website www.voetbalschoolutrecht.nl

 

De voorjaarssessie start in maart 2017. Ook nieuwe kinderen zijn van harte welkom!   

 

Henny Lee

Hoofd Opleidingen

FC Utrecht