1) “Voetbalschool Regio Utrecht” 2016-17 blijft een groot succes”

“Voetbalschool Regio Utrecht” 2016-17 blijft een groot succes”
Zondag 7 mei was er weer een trainingssessie van de “Voetbal- en Keepersschool Regio Utrecht”. Dit initiatief wordt door FC Utrecht ondersteund.

Iedereen heeft kunnen aanschouwen hoeveel plezier en enthousiasme bij de deelnemers aanwezig was. Ook konden we constateren hoe professioneel alles was opgezet. Dit is met name te danken aan het goede werk van oud-spelers van FC Utrecht Koos van Tamelen (coördinator veldspelers) en Mario Kok (coördinator keepers). Ze maken daarbij gebruik van veel gekwalificeerde trainers, waaronder dus ook jeugdtrainers uit de jeugdopleiding van FC Utrecht.

De trainingen worden in Utrecht 2 keer per jaar (voorjaar en najaar) op de zondagochtend in een serie van 10 lessen aan jonge leergierige voetballers en keepers gegeven, waarbij zowel jongens als meisjes van harte welkom zijn. De inhoud van de voetbaltraining bestaat uit het aanleren van loopcoördinatie, basistechnieken en tactisch inzicht. De inhoud van de keeperstraining bestaat ook uit het aanleren van technieken, gecombineerd met reactievermogen, lenigheid en sprongkracht. Bij dit alles staat plezier voorop én zie je spelers en keepers steeds beter worden.

Plaats van handeling is het sportcomplex “Zoudenbalch”, het officiële trainingscomplex van FC Utrecht (achter het stadion). De voetballessen duren 75 minuten per sessie. Er zijn sessies voor kinderen van 6 t/m 8 jaar, 9 t/m 11 jaar en 12 t/m 14 jaar. Alle kinderen presenteerde zich met een mooi tenue, was ze krijgen van het inschrijfgeld.

Mijn complimenten gaan uit naar de bovengenoemde trainers en coördinatoren… én soms valt de kwaliteit van deelnemers zodanig op, dat ze door kunnen stromen naar de ‘FC Utrecht Academie’, de jeugdopleiding van FC Utrecht. Enkele huidige jeugdspelers van de
FC Utrecht Academie zijn ooit bij deze “Voetbal- en Keepersschool” begonnen.

Voor inschrijving en informatie over de “Voetbal- en Keepersschool Regio Utrecht” kunt u terecht op de website www.voetbalschoolutrecht.nl

Ik hoop u graag tijdens het volgende seizoen bij de trainingen van de Voetbal- en keepersschool te mogen begroeten.
Henny Lee
Hoofd Opleidingen
FC Utrecht